top of page

Фарбування стін вдома.

Фарбування квартири слід ретельно спланувати. Перш за все, необхідно підібрати кольори для окремих кімнат і для обраних стін. Вибирайте стійкі екологічні фарби, що добре покривають, які створюють стійке до бруду та стирання покриття, наприклад фарби ДекоМІХ MATTLATEX та INTERIOR SATIN 7. Коли ви знаєте, який колір використовувати та яку фарбу ви хочете використовувати, переходьте до наступних кроків.

Поетапне фарбування Перш ніж приступити до вимірювання, спочатку оцініть поверхню стіни. Те, в якому стані вони знаходяться, визначає, які додаткові дії вам потрібно зробити і які матеріали купити. Стіни, пофарбовані кілька років тому, зазвичай досить помити, а ось стіни в старій квартирі доведеться шпаклювати. Потім до вартості фарби та фарбувального приладдя потрібно додати вартість витратних матеріалів і праці, якщо ви не хочете робити це самостійно.

Наступним важливим кроком є ​​вимірювання площі стін, які ви хочете пофарбувати. Для цього потрібно виміряти ширину стін і висоту кімнат. Ви обчислюєте площу стіни, помноживши її ширину на висоту. Найкраще буде, якщо ви підготуєте файл електронної таблиці та додасте поверхні стін, які будуть пофарбовані в один колір. Або намалювати схему на папері.

На окремому аркуші порахуйте поверхню стель – якщо ви хочете пофарбувати всі стелі, можна вважати, що їх площа дорівнює площі квартири. Так само, коли ви вибрали лише кімнати для фарбування, їх поверхня – це поверхня стелі. Ця проста процедура дозволить вам контролювати кількість матеріалів і уникнути зайвих витрат.

Фарбування квартири – що потрібно?


Знаючи поверхню, яку потрібно пофарбувати, використовуйте коефіцієнт перерахунку, вказаний на упаковці фарби. На кожному з них написано, скільки квадратних метрів поверхні можна пофарбувати одним літром.

У випадку з фарбою ДекоМІХ MATTLATEX – від 12 до 14 кв.м/л. Подібним чином ви розрахуєте кількість ґрунтовки для зміцнення пофарбованих поверхонь. Пам’ятайте, що ґрунтовка зменшує поглинаючу здатність стін і тим самим покращує характеристики фінішного покриття. Так що зайнятися ґрунтуванням варто ґрунтовно.

Якщо ви не змінюєте колір стін, ви купили фарбу, яка добре покриває, і при ремонті ви ґрунтували стіни раніше, напевно достатньо одного шару фарби. Але якщо колір фарби відрізняється від того, що був раніше, вважайте, що одного разу пофарбувати стіни недостатньо, і вам доведеться фарбувати стіни двічі. Не ґрунтовані поверхні або інтенсивні кольори, в три шари. Це найкраще оцінити, коли фарба висохне, і ви дізнаєтесь як це виглядає на стіні.

Додаткові матеріали та витрати.

Дізнавшись, скільки банок фарби купувати, додайте в свій список інструменти – більший і менший валики, кисті для кутів і важкодоступних місць, ванночка, малярна стрічка. Коли ви плануєте фарбувати в кілька кольорів – замість того, щоб купувати кілька кювет, купіть одну і перед заливкою в неї фарби захистіть її тонкою харчовою плівкою, яку зніміть перед зміною кольору. Якщо у вас є хороші сусіди або друзі, які допомагають, можливо, вам не доведеться купувати драбину якщо його немає, то для фарбування стелі стане в нагоді телескопічна палиця. Вам потрібно купити захисну стрічку для вікон, дверей, країв стін . Перш ніж це зробити, порахуйте його приблизну кількість, склавши всі краї, які вам потрібно захистити.

Наймані фахівці.

Якщо ви не в змозі і віддаєте перевагу доручити фарбування найманій бригаді, розрахунки допоможуть визначити суму трудових витрат. Ціна фарбування стін зазвичай вказана за квадратний метр і кожна бригада має свій індивідуальний тариф. Однак якщо стіни потребують ремонту або штукатурки, до вартості фарбування буде додана вартість підготовки поверхні – також з розрахунку за квадратний метр. Домовляючись з фахівцями, визначте тривалість робіт і подбайте про те, щоб вони прибрали за собою. Якщо ні – вам доведеться додати вартість прибирання, якщо ви не хочете робити це самостійно. Однак у кожному випадку це пов’язано з витратами.

Як здешевити фарбування стін? Ціна фарбування стін не завжди повинна збивати з ніг. Достатньо лише дотримуватися порад, зібраних у цій статті і ви зможете значно знизити витрати на фарбування. Самостійне фарбування квартири – це хороша можливість відволіктися від сидячої роботи і отримати задоволення від власноручного оновлення інтер’єру. . Що робити, щоб ціна на фарбування стін була нижчою? Підведемо підсумок найважливіших правил.

Почніть роботу з детального плану дій, виміряйте поверхню стін і підготуйте список необхідних інструментів та витратни матеріалів. Роблячи покупки, читайте написи на упаковках і при необхідності не бійтеся питати поради у продавців. Робіть ставку на якісні фарби, які добре покривають і довговічні. Пам’ятайте, що у випадку з фарбами особливо актуальна сентенція «щоб витрачати менше, витрачайте більше». Тому вартість фарбування стін буде парадоксально нижчою у випадку дорожчої та якіснішої фарби. Нанесіть ґрунтовку на стіни перед фарбуванням. Таким чином ви зменшите їх вбираючу здатність і підвищите адгезію основи, що сутєво впливає на розхід фарби. Також не забувайте правильно підбирати інструменти. У разі великих поверхонь відмінно підійде напилення гідродинамічними ропилювачами, а ось житлові приміщення краще фарбувати пензлем і валиком.

Це лише кілька правил, які дозволять вам істотно здешевити фарбування стін і дадуть знання, необхідні для самостійного виконання невеликого ремонту. Задоволення гарантовано!

1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page