top of page

Скільки коштує фарбування?

Ціна фарбування – це не тільки ціна фарби. Що ще варто врахувати, плануючи оновлення інтер’єру? Як ефективно здешевити фарбування стін?

Фарбування квартири слід ретельно спланувати. Перш за все, необхідно підібрати кольори для окремих кімнат і для обраних стін. Вибирайте зносостійкі екологічні фарби, що добре покривають, які створюють стійке до бруду та стирання покриття, наприклад фарби ДекоМІХ MATTLATEX та INTERIOR SATIN 7. Коли ви знаєте, який колір використовувати та якою фарбою ви хочете фарбувати, переходьте до наступних кроків.

Перш ніж приступити до вимірювання, спочатку оцініть стан поверхні стін. Те, в якому стані вони знаходяться, визначає, які додаткові дії вам потрібно зробити і які матеріали купити. Стіни, пофарбовані кілька років тому, якщо попереднє покриття міцне і не відшаровується, зазвичай досить вологого протирання. А ось старі поверхні потрібно грунтувати, вирівнювати а можливо шпаклювати. Тоді вам доведеться додати вартість матеріалів і робіт до ціни фарби та витратних матеріалів для фарбування – якщо ви не хочете зробити це самостійно.


Наступним важливим кроком є ​​вимірювання площі стін, які ви хочете пофарбувати. Для цього потрібно виміряти ширину стін і висоту кімнат.

Ви обчислюєте площу стіни, помноживши її ширину на висоту. Найкраще буде, якщо ви підготуєте файл електронної таблиці та додасте поверхні стін, які будуть пофарбовані в один колір. Якщо не можете, намалюйте таблицю на папері. На окремому аркуші порахуйте поверхню стель – якщо ви хочете пофарбувати всі стелі, можна вважати, що їх площа дорівнює площі квартири. Так само, коли ви вибрали лише кімнати для фарбування, їх поверхня – це поверхня стелі. Ця проста процедура дозволить вам контролювати кількість матеріалів і уникнути зайвих витрат.


Знаючи кількість площі, яку потрібно пофарбувати, використовуйте коефіцієнт перерахунку, вказаний на упаковці фарби. На кожному з них написано, скільки квадратних метрів поверхні можна пофарбувати одним літром. У випадку з фарбами ДекоМІХ MATTLATEX та INTERIOR SATIN 7 оптимальна продуктивність складає 12-14 м.кв. з 1л в одношарове покриття.

Знаючи кількість площі, яку потрібно пофарбувати, використовуйте коефіцієнт перерахунку, вказаний на упаковці фарби. На кожному з них написано, скільки квадратних метрів поверхні можна пофарбувати одним літром. У випадку з фарбами ДекоМІХ MATTLATEX та INTERIOR SATIN 7 оптимальна продуктивність складає 12-14 м.кв. з 1л в одношарове покриття. Подібним чином можна розрахувати кількість грунтовки для зміцнення поверхонь. Пам’ятайте, що ґрунтовка зменшує поглинаючу здатність стін і тим самим покращує характеристики фінішного покриття. Тому грунтувати варто “грунтовно”. Якщо ви не змінюєте колір стін, ви купили фарбу, яка добре покриває, можливо, буде достатньо одного шару фарби. Однак, якщо колір фарби відрізняється від того, що був раніше, вважайте, що одного разу пофарбувати недостатньо, і вам доведеться фарбувати стіни двічі а інтенсивні кольори буває й тричі. Це найкраще оцінити, коли фарба висохла і ви вже знаєте, як вона виглядає на стіні.


Дізнавшись, скільки банок фарби купувати, додайте в свій список інструменти – більший і менший валики, кисті для кутів і важкодоступних місць, ванночка, малярна стрічка, захисна плівка.

Якщо ви плануєте фарбувати в кілька кольорів – замість того, щоб купувати кілька кювет, купіть одну і перед заливкою в неї фарби захистіть її тонкою харчовою плівкою, яку зніміть перед зміною кольору. Якщо у вас є сусіди або друзі, ви можете пропустити покупку драбини, позичивши її, якщо ні, додайте до списку телескопічну палицю для фарбування стелі. Вам потрібно купити захисну стрічку для вікон, дверей, відкосів. Перш ніж це зробити, порахуйте їх приблизну кількість. Плануйте придбання додаткового рулону в якості профілактики.

Якщо ви не в змозі і вважаєте за краще доручити фарбування фахівцям, розрахунки допоможуть вам визначити суму трудовитрат. Ціна фарбування стін зазвичай вказується за квадратний метр і в кожної бригади свій тариф. Але якщо стіни вимагають ремонту або штукатурки, то до вартості фарбування додається вартість підготовки поверхні – також з розрахунку на квадратний метр. Домовляючись з професіоналами, визначте тривалість робіт і переконайтеся, що вони прибирають за собою. Якщо ні – вам доведеться додати вартість прибирання, якщо ви не хочете робити це самостійно. Однак у будь-якому випадку це пов’язано з витратами.

ДекоМІХ завжди допоможе вам з вирішенням ціх питань. За консультаціями та порадами звертайтесь тел. 0978277530, 0662225414

4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page